Xiaomi Redmi Note 5 – Berbaloi?



Xiaomi baru saja menjual peranti Redmi Note 5 di Malaysia. Peranti ini diklasifikasikan sebagai kelas pertengahan untuk pengguna. Menggunakan Cip pemproses Snapdragon 636 bersama 4GB Ram dan 64GB Storan.

Variasi yang dijual dimalaysia adalah 3GB Ram/32GB Storan dan 4GB Ram/64GB Storan. Pilihan warna Lake Blue, Black dan juga Gold.

31 thoughts on “Xiaomi Redmi Note 5 – Berbaloi?”

  1. 5 perkara prlu ada pada smartphone brdasarkan kegunaan harian aku:
    1. Build quality
    2. Performance
    3. Battery
    4. Camera
    5. Audio
    So far note 5 dapat hasilkan 4 perkara sahaja sbb prkara kelima iaitu audio kurang memuaskan, audio speaker, mic dan headphone jack, audio speaker dia jelas tapi klau korang nk layan instrumental dia kurang skit(klau bab nk dngar motivikasi atau ceramah mmg cun sbb vocal dia terang), mic dia tak berapa ok terutama masa record video(aku rasa phone jenama lain ok mic dia dari ni), dan headphone jack, klau guna mi equalizer bunyi dh sdap tapi ada balance pulak(sape yg dngar guna max volume dan guna mi eq tau lah bunyi dia mcm mne) so aku harap xiaomi dpt improve audio pada model redmi note…yg lain mmg terbaik nak2 lgi bateri dia…so sekian

  2. Geng,master2 aku nk tanya ni note 5 64gb 4gb ram ni ok x utk pakai sbb aku bkn jenis suka isi apps byk2 sekadar fb,wasep dgn 1 game bola.
    Jika dgn sedikit apps itu aku pakai pd note 5 agak2 prestasi bateri dia sehebat note 4 x?
    Sbb ada aku baca bateri note 5 kurang sikit dari note 4 ni,wal hal sama 4000mah..

    Waktu puncak aku guna fon waktu mlm je sbb hari siang kerja jd itu aku nk mtk pendapat korang yg dah pakai.

  3. nak tanya sikit boleh tak xiaomi redmi note 5 nii kan snapdragon 636 sama dengan asus zenfone max pro m1 dan m2 tapi kenapa dia boleh setting sampai medium je grafik apabila bermain pubg…sedangkan asus zenfone max pro m1 atau m2 boleh sampai setting iaitu hd dan framerate dia high…..sekadar bertanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *